Ropogós csirkés rizsgolyó
Bevásárlólista:
455 g csont nélküli és bőr nélküli csirkemell
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
2 evőkanál viz
1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
¼ csésze (60 g) szójaszósz
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál friss darált gyömbér
1 teáskanál darált fokhagyma
1 evőkanál méz
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál mirin( rizsből készült japán bor )
2 evőkanál étolaj
1 csésze (100 g) paprika
1 csésze (120 g) sárgarépa
4 csésze (800 g) rövid szemű főtt rizs
3 felvert tojás
2 csésze (100 g) zsemlemorzsa
1 csésze (100 g) zöldhagyma vékonyra szeletelve
©
2007-2024
(2011)
süssünk-főzzünk.hu