Vegan tiramisu


Bevásárlólista:
Babapiskóta: 1 ½ csésze liszt( 185 g )
1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
6 evőkanál sózott vegán lágy vaj
¾ csésze vegán cukor( 150 g )
¼ csésze aquafaba( 60 ml ) csicseriborsó főzővize
1 teáskanál vanília kivonat
¼ csésze édesítetlen mandulatej( 60 ml )
tapadásmentes főző spray a kenéshez

Vegán mascarpone: 1 ½ csésze nyers kesudió( 195 g )
forró víz a kesudió áztatásához
½ csésze édesítetlen mandulatej( 120 ml )
csésze juharszirup( 115 g )
csésze finomítatlan kókuszdióolaj( 65 g )
¼ teáskanál só
½ teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál citromlé
teljes zsírtartalmú kókusztej( 740 ml hűtve)
2 evőkanál porcukor

Áztatáshoz: eszpresszó( 175 ml ) szobahőmérsékletű
¾ csésze víz( 180 ml )
3 evőkanál rum
kakaópor szóráshoz

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu