Bevásárlólista: Babapiskóta:
1 ½ csésze liszt( 185 g ) 1 ½ teáskanál kukoricakeményítő 1 teáskanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna ¼ teáskanál só 6 evőkanál sózott vegán lágy vaj ¾ csésze vegán cukor( 150 g ) ¼ csésze aquafaba( 60 ml ) csicseriborsó főzővize 1 teáskanál vanília kivonat ¼ csésze édesítetlen mandulatej( 60 ml ) tapadásmentes főző spray a kenéshez
Vegán mascarpone:
1 ½ csésze nyers kesudió( 195 g ) forró víz a kesudió áztatásához
½ csésze édesítetlen mandulatej( 120 ml ) csésze juharszirup( 115 g )
csésze finomítatlan kókuszdióolaj( 65 g ) ¼ teáskanál só ½ teáskanál vanília kivonat 1 teáskanál citromlé teljes zsírtartalmú kókusztej( 740 ml hűtve) 2 evőkanál porcukor
Áztatáshoz:
eszpresszó( 175 ml ) szobahőmérsékletű ¾ csésze víz( 180 ml ) 3 evőkanál rum kakaópor szóráshoz