Meggyes rétes kelt tésztából
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
Tésztához való anyagok: 50 dkg liszt
15 dkg sütőmargarin
2-3 evőkanál étolaj
2 evőkanál cukor
élesztő
tej
só.
Töltelékhez: kimagozott meggy
cukor
fahéj
durvára darált dió
Elkészítés:
Az élesztőt megkelesztjük, majd a tésztához való anyagokat összedolgozzuk és meleg helyen legalább egy órát pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, akkor gyúrótáblán kinyújtjuk és az előre elkészített meggytöltelékkel megszórjuk a tésztát, majd először az egyik oldaláról, majd a másik oldalról elkezdjük feltekerni a tésztát, mint a beiglit.
Ezek után tepsi méretűre vágjuk. Tojással megkenjük a tetejét és előmelegitett sütőben sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu