Alföldi harcsaleves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
90 dkg harcsafilé
1 dkg tárkony
16 dkg vaj
1 db citrom
2 dl tejszín
6 dkg liszt
2 tojássárgája
fél vöröshagyma
só
Elkészítés:
A harcsafilét csíkokra vágjuk, a vaj felét
felolvaszt juk. A vöröshagymát finomra
vágjuk, és az olvasztott vajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a halat, és pár
percig pirítjuk. 1 liter vízzel
fel engedjük, és lassú forralással
főzzük. A vaj
másik feléből liszt hozzáadásával
világos vajas
rántást készítünk,
1/' és beletesszük a tárkonyt.
Arántással berántjuk
a levest, sózzuk. A
tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük,
és a kész leveshez adjuk.
Ez után forraini már nem szabad,
mert a tojás kicsapódhat. A végén a citrom
levét hozzáadjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu