Alföldi harcsaleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
90 dkg harcsafilé
1 dkg tárkony
16 dkg vaj
1 db citrom
2 dl tejszín
6 dkg liszt
2 tojássárgája
fél vöröshagyma



Elkészítés:
A harcsafilét csíkokra vágjuk, a vaj felét felolvaszt juk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olvasztott vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a halat, és pár percig pirítjuk. 1 liter vízzel fel engedjük, és lassú forralással főzzük. A vaj másik feléből liszt hozzáadásával világos vajas rántást készítünk, 1/' és beletesszük a tárkonyt. Arántással berántjuk a levest, sózzuk. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és a kész leveshez adjuk. Ez után forraini már nem szabad, mert a tojás kicsapódhat. A végén a citrom levét hozzáadjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu