Csirkés felfújt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg sült csirkehús
3 dl tej
7 dkg vaj
8 dkg liszt
10 dkg zöldborsó
2 darab tojás
10 dkg sajt


Elkészítés:
Fehér rántást készítünk lisztből és vajból. Ráöntjük a tejet és állandó kevergetés mellett addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Felaprítjuk a petrezselymet és a csirkehúst. Ezeket hozzáadjuk és a zöldborsót is. A tojássárgáját hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Ezt is hozzáadjuk. A tepsit amibe tesszük vajjal és lisztel kenjük ki. Beleöntjük és a tetejére reszelt sajtot szórunk. Úgy finomabb, hogyha füstölt és natúr sajtot is reszelünk rá. Előmelegített sütőben sütjük kb háromnegyed órán keresztül.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu