Alföldi nyári leves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg burgonya
15 dkg darált hús
1 egész gerezd fokhagyma
1 db tojás
6 dkg liszt
2 dl tejföl
bors



Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük. Jól kinyomkodjuk. Ezután hozzákeverjük a darált húst. Mehetnek bele a fűszerek:só, bors és a fokhagyma. Adunk hozzá még tojást és lisztet. Összegyúrjuk. Amikor már egy jól formázható masszát kapunk kb. dió nagyságú gombócokat formázunk belőle. Vízbe tesszük és kb. egy negyed óráig főzzük. A kicsi gombócokat kiszedjük.A visszamaradt leves alapot tejfölből és egy evőkanál lisztből készült habarással besűrítjük. A levest apró, finomra vágott friss zöldpetrezselyemmel megszórjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu