Bécsi túrótorta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
tészta: 12 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
1 darab tojás
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja;
töltelék: 1 kg túró
1 csomag főzős vanília puding
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
17 dkg vaj
6 darab tojás


Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk. Majd befóliázzuk és nagyjából fél órát a hűtőben állni hagyjuk.
Töltelék:A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra verjük fel. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrokat és a pudingport, túrót. A túrót felhasználás előtt át kell paszírozni. A kapcsos tortaformát kivajazzuk. Mehet bele a tészta és rá a túró. Előmelegített sütőben sütjük kb. 200 fokon. 10 percig sütjük így utána kb. 160-180 fokon sütjük tovább kb. egy órát.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu