Eckler fánk

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 darab tojás

A töltelék 1 csomag vanília ízű pudingpor ( főzős )
5 dl tej
3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
kakaó
porcukor
A máz 10 dkg étcsokoládé


Elkészítés:
Kb. 1 dl enyhén sós vízben forraljuk fel a vajat.Ezután adjuk hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett addig kavarjuk amíg el nem válik az edény falától.Hagyjuk hűlni. ( akkor jó, ha langyos ). A tojásokat egyesével adjuk hozzá és alaposan kikeverjük. ( a tojásból hagyni kell a kenéshez )A kapott masszát habzsákba töltjük. A tepsibe vastag csíkokat nyomunk, ügyelve arra, hogy kellő távolságra legyenek egymástól. Hagyjuk pihenni kb. fél órát. Tojással megkenjük a tetejét. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. egy negyed órát. Sütés után hagyjuk hűlni. Utána felvágjuk hosszában 1/3-2/3 arányban. A pudingot elkészítjük.Tejszínhez adjuk a porcukrot és a kakaót. A tejszínt kemény habbá verjük fel. A pudingot habzsákba tesszük és belenyomjuk az üregekbe.( sokat ).Utána erre tesszük rá a tejszínt ugyan ezzel a módszerrel.Erre megy rá a szétvágott rész másik fele. Az étcsokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk az egésznek a tetejére.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu