Medvehagyma krémleves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
12 dkg medvehagyma
1 l zöldség alaplé 30 g olaj
1.5 ek liszt

bors
szerecsendió
100 g tejszín
frissen őrölt bors 20 g vaj


Elkészítés:
A medvehagymát mosás után nagyobb darabokra felvágjuk. Egy kis levessel finomra pürésítjük. A lisztet olajban addig pirítjuk amíg aranysárga lesz. Medvehagymapürével felöntjük és a maradék levessel. Nagyjából 10 percig így főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.Tejszínnel felfőzzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu