Medvehagyma krémleves
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
12 dkg medvehagyma
1 l zöldség alaplé
30 g olaj
1.5 ek liszt
só
bors
szerecsendió
100 g tejszín
frissen őrölt bors
20 g vaj
Elkészítés:
A medvehagymát mosás után nagyobb darabokra felvágjuk. Egy kis levessel finomra pürésítjük.
A lisztet olajban addig pirítjuk amíg aranysárga lesz. Medvehagymapürével felöntjük és a maradék levessel. Nagyjából 10 percig így főzzük.
Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.Tejszínnel felfőzzük.
Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu