Bajai halászlé
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 kg ponty vagy vegyes hal
1db zöldpaprika
2-4 db halfej
1db burgonya
20 dkg vöröshagyma
1db paradicsom
fűszerpaprika
liszt
tojás
só
Elkészítés:
Megtisztított halat újjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával,zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal hideg vízben feltesszük főni.
Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát
lassan forraljuk, majd leszzürjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk,
széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük, leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük
a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és
a haldarabokat.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu