Bárányborda fűszerkéregben

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 db bárányborda
6 dkg vaj
4 tk mustár

frissen őrölt bors
Fűszerkeverék
1 csokor kakukkfű
1 csokor csombor
1 csokor zsálya
1 csokor rozmaring
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
4 egész szelet száraz kenyér

frissen őrölt bors bors


Elkészítés:
Elsőnek a fűszerkeveréket készítjük el. A hozzávalókat felaprítjuk. A száraz kenyeret felkockázzuk. Az összes fűszerkeverék hozzávalót összegyúrjuk. A borda: Feldaraboljuk úgy, hogy kb. 4 borda jusson minden darabhoz. A húst bevagdossuk a bordák között. Ezután sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben vajon kb. 2 percig sütjük. ( vékony kérget képezzünk rajta ). Amikor ez is megvan sütőbe tesszük. Előtte a báránybordát mustárral kenjük be. A fűszerkeverék masszát is rákenjük, és jól belenyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük. Nagyjából 180 fokon egy negyedórán át sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu