Húsvéti tojás sütik
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A massza:
40 dkg háztartási keksz
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
pár csepp vérnarancsaroma
5 dkg narancslekvár
narancslé
A töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg margarin
5 csepp rumaroma
A dísz:
porcukor
víz
ételfesték
cukorgyöngyök
Elkészítés:
Ledaráljuk a kekszet.Habosra keverjük a margarint, a porcukrot, a kakaóport. Ezután adjuk hozzá a ht. kekszet, a lekvárt, vérnarancsaromát. Annyi narancslevet adunk hozzá, hogy egy formázható masszát kapjunk.
A tojás készítése Az evőkanalat vízbe mártjuk és a masszából fél tojásokat formázunk. Két fél tojást "ragasztunk" össze.
A "ragasztó:"Összekeverjük a margarint, rumaromát a gesztenyemasszával. A tojások egyik ( keskenyebb ) végét a porcukorral és vízzel összekevert, színezett cukormázba mártogatjuk. ( A cukormáz akkor jó amikor a kanálról jégcsapszerűen lecsöppen... ) Erre szórjuk a cukorgyöngyöket.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu