Húsvéti tojás sütemény
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A tészta:
50 dkg finomliszt
3 dl szójaolaj
3 darab tojás
20 dkg porcukor
só
3/4 sütőpor
fél citrom leve
A töltelék:
20 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál nescafé
Elkészítés:
Porcukorral a tojásokat kemény habbá verjük fel. Ezután hozzáadjuk a
a sót,a sütőport,a citromlevet és az olajat. A legvégén adjuk hozzá a lisztet. Hűtőbe tesszük. Másnap dió nagyságú darabokat veszünk ki a tésztából. Tojás formájúra formázzuk őket. tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük még halványbarnás színű nem lesz.
A sütés során fél tojás alakúvá válnak, az aljuk ellapul.
Töltelék: A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk.
Ezután hozzáadjuk az étolajban feloldott kakaóport és nescafét.Összekeverjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu