Görög kétszersült

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 ev. szezámmag
25 dkg apróra vágott dióbél
100 dkg liszt
1 teáskanál van.cukor
3 teáskanál sütőpor
6 darab tojás
2 és fél dl étolaj
40 dkg kristálycukor

őrölt ánizs


Elkészítés:
5 darab tojást felverünk.Összekeverjük a sót a lisztel és a sütőporral.Ezután adjuk hozzá a cukrot, olajat, a felvert tojást, van.cukrot és az ánizst. Összegyúrjuk. A tésztát két felé osztjuk. Egyik felét vékonyra nyújtjuk ki. Szórunk rá diót. Így tekerjük fel jó szorosan. A másik felével is így teszünk. Amikor a tepsibe tesszük őket a tetejüket tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon kb. fél óráig sütjük. Hagyjuk kissé kisülni, majd szeletekre vágjuk fel. A szeleteket kb. még egy negyed órát sütjük tovább. Akkor jó már amikor a teteje kezd megpirulni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu