Csülkös pogácsa II
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 deciliter tej
2.5 dkg élesztő ( budafoki a jó )
25 dkg főtt füstölt csülökhús
25 dkg margarin
50 dkg liszt
0.5 evőkanál só
frissen őrölt bors
1 dl tejföl
15 dkg juhtúró vagy tehéntúró
1 darab tojás
1 gerezd fokhagyma( nagyobb darab )
Elkészítés:
Langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Mehet bele a só, bors, fokhagyma. Ezután adjuk hozzá a juhtúrót, a tojás sárgáját és a zúzott fokhagymát. Annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy gyúrás után az edény falától elváljon.
A megfőzött csülköt apróra felvagdossuk. Így adjuk hozzá a tésztához.
Ezután lefedve langyos helyen hagyjuk pihenni kb. 1 órát. Majd kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk. A tepsibe téve a tetejüket tojással kenjük be. Itt is letakarjuk és kb. egy negyedórát állni hagyjuk. Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu