Vargabéles II

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg cérnametélt
50 dkg tehéntúró
5 db tojás
5 dkg mazsola
1 cs. réteslap de lehet házilag is készített
1 db citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 dl tejföl
10 dkg vaj
1 dl olaj


Elkészítés:
Elsőnek a túrót összetörjük villával. A tojások sárgáját cukorral felverjük. Mehet bele a citrom reszelt héja, van.cukor, mazsola és összekeverjük a túróval és a tejföllel. Majd a tojások fehérjét is kemény habbá verjük fel. Ezt óvatosan adjuk hozzá az előző masszához. A tésztát enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Felhasználás előtt hagyjuk, hogy langyosra hűljön ki. Így adjuk hozzá a már túrós masszához. Tepsit kikenjük vajjal és erre megy rá az első réteg réteslap. Erre tesszük a masszát. Utána a tetejére ráhelyezzük a maradék réteslapot. A lapokat előtte bekenjük olajjal. A legfelső lapot megkenjük tojással. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon nagyjából háromnegyed óráig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu