Húsvétra őzgerinc hidegtál
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
kb. 12 szelet sonka
majonéz
2 dl tejföl
1 db húsleves kocka
1.5 ek zselatin
6 db főtt tojás
2 db főtt sárgarépa
2 db savanyú uborka
Elkészítés:
Nagyjából 1,5 2 dl vízben levest készítünk.Még meleg addig adjuk a zselatint hozzá. A sárgarépát, uborkát főtt tojást és kb. 4-5 szelet sonkát felkockázzuk .
Ezután hozzá keverjük a tejfölt,és a majonézt.Az őzgerinc formát folpackkal béleljük ki. A maradék sonka szeleteket erre tesszük rá. A sonkaszeletekre öntjük a massza felét. Ennek tetejére tesszük a főtt félbevágott tojást.
Mehet rá a maradék töltelék. Majd ráhajtjuk a lelógó sonkát.Amikor elkészült hűtőbe tesszük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu