Fonott kalács

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg liszt
7 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
2 dkg élesztő
2 darab tojás
3 dl tej só
5 dkg mazsola


Elkészítés:
Az élesztőt megkelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a tojásokkal és sóval bedagasztjuk. Ehhez adjuk hozzá a mazsolát. A tésztát jól összedolgozzuk. A tészta akkor van készen, ha sima, és hólyagos.A tetejét megszórjuk lisztel és konyharuhával letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. 1 órát. Utána 3 egyenlő részre osztjuk fel és mindet kisodorjuk. ( "kígyókat nyújtunk belőlük" ). A szálakat összefonjuk. A tetejét tojással megkenjük. Konyharuhával ismét letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. egy fél órát. Ha megkelt, újra bekenjük tojással.Előmelegített sütőben kb. háromnegyed óra alatt megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu