Bécsi perec ( barna perec )
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
0.5 kg liszt
1.5 dl víz
4 dkg élesztő
1 tk só
1 tk cukor
2 ek vaj
1 tk szódabikarbóna
1 l víz
Elkészítés:
1,5 dl vízben cukorral hagyjuk felfutni az élesztőt. Összekeverjük:só, vaj. Ezzel keverjük el a felfutott élesztőt. Addig gyúrjuk amíg a tészta kemény nem lesz.
Feldaraboljuk és egyenként sodorjuk őket hosszúra.
Formázzunk belőle perecet. A sodráshoz nem szabad használni lisztet!
Ezután konyharuhával letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. egy negyed órát.
szódabikarbónát adunk az 1 liter vízhez és így forraljuk fel.
A pereceket ebbe mártogatjuk bele kb. fél percig. Innen tesszük tepsibe őket és hagyjuk hűvös helyen pihenni kb. egy fél órát.
Előmelegített sütőben sütjük ( kb 200 fokon ) kb. egy negyed óra alatt.
Még sütő melegen kenjük meg őket vízzel.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu