Bécsi perec ( barna perec )

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg liszt
1.5 dl víz
4 dkg élesztő
1 tk só
1 tk cukor
2 ek vaj
1 tk szódabikarbóna
1 l víz


Elkészítés:
1,5 dl vízben cukorral hagyjuk felfutni az élesztőt. Összekeverjük:só, vaj. Ezzel keverjük el a felfutott élesztőt. Addig gyúrjuk amíg a tészta kemény nem lesz. Feldaraboljuk és egyenként sodorjuk őket hosszúra. Formázzunk belőle perecet. A sodráshoz nem szabad használni lisztet! Ezután konyharuhával letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. egy negyed órát. szódabikarbónát adunk az 1 liter vízhez és így forraljuk fel. A pereceket ebbe mártogatjuk bele kb. fél percig. Innen tesszük tepsibe őket és hagyjuk hűvös helyen pihenni kb. egy fél órát. Előmelegített sütőben sütjük ( kb 200 fokon ) kb. egy negyed óra alatt. Még sütő melegen kenjük meg őket vízzel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu