Dorozsmai molnárponty

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
900 g pontyszelet
30 g liszt
10 g fűszerpaprika
400 g csuszatészta
250 g lecsó vagy 150 g paprika
30 g só
100 g vöröshagyma
350 g gomba
3 dl tejföl
100 g zsír
150 g füstölt szalonna
100 g paradicsom



Elkészítés:
A pontyszeleteket megsózzuk, a halak mindkét oldalát lisztbe beleforgatjuk, és kevés zsírban megsütjük. A maradék zsírba kockákra vágott szallonnát teszünk, kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával. majd beletesszük a cikkekre darabolt gombát,Zöldpaprikát és paradicsomot is. Rövid ideig pároljuk, majd tejfölös habarással besürítjük. A csuszatésztát kifőzzük. hozzákeverjük a paprikás gombához. Tálaláskor a megsütött szeleteket előmelegített tálba tesszük, ráöntjük a gombás-tésztás ragut, és tejföllel díszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu