Főzött perec

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
2 dl tej
egy darab tojás
köménymag
olaj



Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Lisztel sóval és az élesztővel egy kemény tésztát kell készíteni. Kicsi cipókat készítünk belőle. Hagyjuk őket pihenni. Ha megkelt, pereceket formálunk belőle.Vizet forralunk. Lobogó forró vízben kifőzzük . Ha a perecek feljönnek a víz felszínére, akkor jók. Ezután hagyjuk őket szikkadni. A tepsit olajjal kenjük ki. A tojásba kicsi sót teszünk és ezzel kenjük meg. Köménymaggal meghintjük és erős tűzön kisütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu