Zöldséges hamis alföldi húsgombóc leves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Zöldség
sárgarépa
zeller
petrezselyemzöld
/nyáron paprika-paradicsom/
hagyma

őröltbors
étolaj
tejföl
liszt
130 gr-os darálthús konzerv
fokhagyma
pici őrölt pirospaprika
1 tojás
pici majoránna


Elkészítés:
A zöldségeket, megtisztítjuk és megmossuk, majd felkarikázzuk.Olajon az egészet megpároljuk, pici őrölt paprikát szórunk rá, és felengedjük vízzel. Közben megcsináljuk a darálthúsból a gombócokat - befüszerezzük , kb. egy evőkanál lisztet és egy evőkanál zsemlemorzsát is teszünk bele. Ha forr a leves akkor a masszából diónyi nagyságúakat formálunk és beletesszük. 20-25 percig főzzük, majd egy kanál lisztből és tejfölből habarást készítünk, hozzáöntjük és összeforraljuk, majd tálaljuk.


Természetesen készíthetjük bármilyen friss darálthúsból is, úgy még finomabb.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu