Spagetti húsgombóccal

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A gombóc
50 dkg darált marhahús
10 dkg zsemlemorzsa
tej
2 darab tojás
5 gerezd fokhagyma
sajt ( füstölt és natúr is kb. 15-15 dkg )
olaj

frissen őrölt bors
A mártás
10 dkg paszírozott paradicsom
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
cukor

frissen őrölt bors
oregano
bazsalikom
petrezselyem

Egy tasak spagetti


Elkészítés:
A tejhez zsemlemorzsát adunk. Nagyjából egy negyedórát áztatjuk így. Ezután adjuk hozzá a gombóc hozzávalóit. Összegyurmázzuk...Gombócokat formázunk.
A mártás:
Felaprítjuk a hagymát, majd megdinszteljük. Ezután adjuk hozzá csak a fokhagymát. Mehet bele a paradicsom. Összeforraljuk majd fűszerezzük és megint összeforraljuk.

A gombócokat olajon sütjük meg. Ezután tesszük bele a paradicsommártásba. Kifőzzük a tésztát és a főtt tésztára halmozzuk a mártást és a gombócokat. Reszelt sajtot teszünk a tetejére. Akkor a legfinomabb, ha reszelünk rá füstölt és natúr sajtot is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu