Epres túrópuding

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
negyed kg túró
8 evőkanál porcukor
1 reszelt citrom héja
1 van.cukor
3dkg zselatinpor
4dl tejszín
50dkg eper
7 evőkanál kristálycukor


Elkészítés:
A citrom héját lereszeljük.Az eperszemeket félbe vágjuk. Összekeverjük: Túró, reszelt citromhéj,vaníliás cukor,porcukor.A zselatint kb 1 dl hideg vízben áztatjuk. Ezután melegítve föloldjuk. A túróval összekeverjük az eper felét, a tejszínt és a zselatint. A kész masszát formába tesszük és hűtőbe helyezve dermesztjük meg.
Eperöntet: Az epret összetörjük.Majd kristálycukrot adunk hozzá. Kb. 5 percig takarékon főzzük. Ezután félretesszük hűlni. A kész eperöntettel leöntve tálaljuk a megdermedt túrópudingot.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu