Sajtos pogácsa

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Fél kg liszt
20 dkg sütőmargarin
1 evőkanál só
1 tejföl
3 dkg élesztő
tojás
tej
sajt


Elkészítés:
Először is az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a leirt hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát összehajtogatjuk és letakarjuk és kb. fél órát pihentetjük. Ezt kb. 2-3-szor megismételjük. Majd a megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk a tetejét késsel megkockázzuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük.


Még finomabb lesz a pogácsa, ha a tésztájában is keverünk egy kis reszelt sajtot.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu