Eperfagyi

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 darab tojás
2.5 dl tej 5 dl tejszín
15 dkg cukor
25 dkg eper
1 csomag van.cukor
1 só


Elkészítés:
A tojásokat válasszuk 2 felé. Egy kevés cukorral az epret pürésítjük. A tejet, a sót, a maradék cukorral és a tojássárgákat simára kikeverjük. Kicsit megmelegítjük. ( nem szabad forralni ).Amikor kész hűtőbe tesszük néhány órára pihenni. A tejszínhez van.cukrot adunk, és habbá verjük. Ezt adjuk hozzá az kihűlt tojássárgákhoz. Ezután keverjük bele az eperpürét. Ezután mélyhűtőbe tesszük. Jó pár órát bent hagyjuk és utána habverővel jól felverjük. Ezt negyedóránként ismételjük meg úgy 3-4-szer.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu