Máktorta
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
20 dkg cukor
20 dkg finomra őrölt mák
3 ek. kiflimorzsa
8 db tojás
2 dl tej
10 dkg vaj
1 citrom reszeit héja
1 kk. őrölt fahéj
fél dl rum
30 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A puhára olvasztott vajat a cukor felével és a tojások
sárgájával habosra keverjük. A mákot a tejben felfőzzük, és hozzákeverjük
a kiflimorzsát. A tojások fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük,
majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a mákmasszát, a rumot, fahéjjal
~ reszeit citromhéjjal ízesítjük. Kimagozott meggyet is tehetünk bele. Kerek, kiva-
.J3ZOtttortaformában, közepesen meleg sütőben 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, a tetejét és az oldalát bekenjük baracklekvárral és bevonjuk fehér mázzal.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu