Aszat szílvás rétes dióval
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 csomag (6 db) réteslap
50 dkg aszalt szilva
(mag nélküli)
20 dkg darált dió
8 ek. olvasztott vaj
8 kk. méz
fahéj
A mázhoz: 2 ek. tej
2 dkg kakaó
8 dkg cukor
8 dkg vaj
2 ek. keményítő
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A réteshez 3-3 lapot használunk fel. A szilvát
megmossuk és összedaraboljuk. A lapokat konyharuhára
terítjük, majd megszórjuk dióval. Erre következik
a szilva,meglocsoljuk az egészet olvasztott vajjal és mézzel.
Föltekerjük, és megkenjük tojással. Közepes hőmérsékleten
megsütjük. A mázhoz a hozzávalókat kis lángon felfőzzük.
A rétest kihűtjük, és a mázzal bevonjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu