Aszat szílvás rétes dióval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csomag (6 db) réteslap
50 dkg aszalt szilva (mag nélküli)
20 dkg darált dió
8 ek. olvasztott vaj
8 kk. méz
fahéj

A mázhoz: 2 ek. tej
2 dkg kakaó
8 dkg cukor
8 dkg vaj
2 ek. keményítő
1 tojás a kenéshez


Elkészítés:
A réteshez 3-3 lapot használunk fel. A szilvát megmossuk és összedaraboljuk. A lapokat konyharuhára terítjük, majd megszórjuk dióval. Erre következik a szilva,meglocsoljuk az egészet olvasztott vajjal és mézzel. Föltekerjük, és megkenjük tojással. Közepes hőmérsékleten megsütjük. A mázhoz a hozzávalókat kis lángon felfőzzük. A rétest kihűtjük, és a mázzal bevonjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu