Cigány rostélyos

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 szelet rostélyos
10 dkg zsír
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej hagyma
25 dkg vegyes zöldség

liszt
babérlevél
bors
egy kis doboz paradicsompüré
1.5 dl száraz vörösbor


Elkészítés:
A kissé kivert, sózott és borsozott rostélyosszeleteket egy serpenyőben hirtelen pirosra sütjük, majd egy lábasba tesszük. A hús zsírjában megpirít juk: a lisztet, majd hozzátesszük az apróra vágott hagymát, tovább pirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen. Hozzáöntjük a paradicsompürét, beletesszük a babérlevelet, s állandó keverés mellett néhány percig forraljuk, majd ráöntjük a rostélyosokra. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, és lefedve lassan pároljuk. A megtisztított, vékony karikára vágott zöldségeket szintén puhára pároljuk, majd tíz perccel a hús puhulása előtt a lábasba öntjük, és így az egészet készre főzzük. Tálaláskor a zöldséges mártással leöntött hús tetejére tesszük a kakastaréj formára sült szalonnát. Sült burgonyával kínáljuk




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu