Zöldbabgulyás

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
40 dkg pörköltnek való hús
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
2 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejöl
1 tk. liszt
petrezselyem



Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon megpárolom. Rádobom a kockára vágott húst, kevés vízzel felengedem, majd puhára párolom. Ekkor rádobom a zöldbabot, éppen annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, sózom, fokhagymázom. Összekeverem a tejfölt a liszttel, és besűrítem vele a zöldbabgulyást, majd friss petrezselymet szórok rá. Friss kenyérrel tálalom.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu