Kirsch torta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kerek kakaós félkész piskótalap
1 üveg magozott meggybefőtt
2dl.víz
1 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 liter tejszín.


Elkészítés:
A meggyet,2dl vízzel és a cukorral felfőzzük.Az étkezési keményítőt 1dl.vízzel kikeverjük és összeöntjük a meggyel.Egyszer felforraljuk és félre tesszük.A tejszínt felverjük kemény habbá,két rész a torta töltésére,egy rész a torta beborítására.A piskótát három egyenlő részre vágjuk.Az első lapra rákenjük a tejszínhabot,majd a meggyes massza felét és újból a tejszínhabot,rá helyezzük a második lapot is.Ugyan úgy járunk el mint az elsőnél,majd a harmadik lapot is rá rakjuk és beborítjuk a maradék tejszínhabbal.Meggyszemekkel és tejszín halmokkal díszíthetjük.


Én Húsvétkor nyuszival és piros tojáscukorral díszítettem!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu