Dupla köményes kifli

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 dl kefir
25 dkg sütőmargarin
3 teáskanál só
1 tojás a kenéshez
köménymag a szóráshoz


Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és hozzáadjuk a liszthez a többi anyaggal együtt,(olaj,kefir)jól kidolgozzuk,mint egy kelt tésztát.Nyolc felé osztjuk és cipókat formázunk belőlük.A rámát kikeverjük a 3 teáskanál sóval.A cipókat kettesével kisodorjuk kb.20cm-es átmérőjűre,a tésztát megkenjük a sós ráma negyedével, majd ráhelyezzük a másik lapot, és nyolc egyenlő cikkekre vágjuk.A tepsiben 1 órát pihentetjük,megkenjük az egész tojással és megszórjuk köménymaggal.Közepes meleg sütőben szép pirosra sütjük.


Mindenki nagyon szereti aki meg kóstolta, elég idő igényes,de a hatás nem marad el!!! :)))Jó étvágyat hozzá!!!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu