Kínai tésztaleves házilag

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 liter kész hús- vagy zöldségleves
1 chili
1 sárgarépa
2 ek szójaszósz
maradék főtt hús
1 marék zöldhagyma apróra vágva a szárával együtt
pici gyömbér
tészta
a sűrítéshez:1-2 ek keményítő


Elkészítés:
Nálam a fagyasztóban mindíg van lefagyasztva maradék húsleves. Ennek felhasználására született ez a hamis csípős-savanyú leves, mivel szeretjük ezt az ízvilágot. A levest egy lábasban feltesszük főni, beledobjuk apróra, csíkokra vágva az ízesítőanyagokat,a keményítőt majd a tésztát is.A tészta lehet rizstészta, üvegtészta, de bármilyen hosszúkás fajta is, ami illik az ételbe. A hozzávalóknak pontosan annyi időt kell tölteniük a levesben, mint a tésztának, mivel a kínai konyhának a lényege, hogy frissen,haraphatóan tartalmazzák a fogások a zöldségeket.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu