Gyümölcs leves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1-2 alma
2 evőkanál cukor
vagy 4-5 szem édesítőszer
1 kis üveg magozott meggy
1 tejszínízű puding
1/2 l tej
csipet só
1 vaníliás cukor
1-2 egész fahéj
2 szem szegfűszeg
szükség szerint víz


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,kockákra vágjuk és szükség szerinti vízzel,a hozzávalókkal felrakjuk főzni,majd a meggyet is, és végül a pudingot elkeverjük a tejjel, a leveshez öntjük, ha túl sűrű még fel öntjük tejjel.A kész levest hűtjük és hidegen tálaljuk,a tetejére egy kis tejszínhab nagyon feldobja.


Én az idény gyümölcsből(eper)hidegen is raktam bele,mert azt főzni nem lehet az állaga miatt.Cseresznye is nagyon jó a meggy helyett!JÓ ÉTVÁGYAT!!!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu