Lebbencs leves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1-2 burgonya
2sárgarépa
2-3petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 szelet kenyérszalonna
lebbencs tészta só
paprika kevés olaj petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A hagymát kockákra vágjuk,répát,petrezselymet és a burgonyát is.Kevés olajon megpároljuk,szórunk rá pirospaprikát,sót és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.Puhára főzzük,közben a szalonnát apró kockákra szeleteljük és egy serpenyőben kisütjük.A szalonnát kiszedjük a zsírból és a levesbe rakjuk, felöntjük még vízzel és felforraljuk.A szalonna zsírban világos barnára sütjük a lebbencs tésztát és azt is a levesbe rakjuk és puhára főzzük.Petrezselyem zölddel még megszórjuk.
Ez egy nagyon kiadós leves, én akkor készítem, ha valamilyen pogit,vagy kiflit sütök. :)
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu