Tarka-barka

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20dkg vaj
20dkg porcukor
18dkg liszt
1/2csomag sütőpor
4tojás
reszelt citromhéj
1 evőkanál kakaó
mandula vagy dió.


Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral,egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat,citromhéjat.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a felét a tojássárgákhoz adjuk,majd a sütőporral elkevert lisztet és a maradék habot.Zsírral kikent és lisztezett, középnagyságú tepsibe öntjük,egy kis mennyiségű masszához hozzákeverjük a kakaót, egy- két halmot rakunk a sárga tészta tetejére,ami szépen belesül így lesz tarka.A tetejét megszórhatjuk vágott mandulával, vagy dióval, de el is maradhat.Közepes tűznél egyenletes barnára sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni és pogácsa szaggatóval fél holdakat szaggatunk, vagy kockákra vágjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu