Pikáns sertésoldalas
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50 dkg sertésoldalas
4 gerezd fokhagyma
5 ek olaj
1 nagy fej hagyma
1 db gyömbér
3 ek ecet
2 kk cukor
1 db zöld citrom
2 db chili
50 dkg főtt üvegtészta
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a lereszelt gyömbért, majd
beledobjuk a húst. Amikor a hús megpirult, akkor ízesítjük ecettel és megszórjuk cukorral. Vízzel, ecettel és cukorral locsolgatva puhára pároljuk. Amikor megpuhult, zöldcitromlével, és chilivel ízesítjük.
Egy másik serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott chilit a hagymával, és rádobjuk a tésztát.A pikáns oldalast egy nagy kupac tészta társaságában tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu