Krumpli torta

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
l kg burgonya hámozva
3 dl főzőtejszín ( vagy 3 dl tej és 3 dkg margarin ) 2 db tojás

őröltbors
szerecsendió
zsemlemorzsa
vaj vagy margarin


Elkészítés:
A burgonyát uborkagyalun karikára reszeled egy tálba. A tejszínbe belekeverjük a 2 db tojást,és ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. (ha tejjel és margarinnal készíted,akkor a tejet az olvasztott margarinhoz keverd). Ráöntjük a burgonyára,összekeverjük... Egy jénai tálat kikenünk margarinnal,megszórjuk zsemlemorzsával,és ebbe tesszük a tejszínes burgonyát. Előmelegített sütőben (hideg rácsra tedd a tálat)200 celzius fokon először lefedve sütjük körülbelül fél órát.Utána fedő nélkül,és szép pirosra sütjük a tetejét. Javíthatjuk sajttal. Tehetünk bele is és rá is.


Sülés után 15-20 percet állni hagyod,majd tortaszelet szerűen szeleteled. Sült és rántott húsokhoz nagyon finom.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu