Krumpli torta
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
l kg burgonya hámozva
3 dl főzőtejszín ( vagy 3 dl tej és 3 dkg margarin )
2 db tojás
só
őröltbors
szerecsendió
zsemlemorzsa
vaj vagy margarin
Elkészítés:
A burgonyát uborkagyalun karikára reszeled egy tálba.
A tejszínbe belekeverjük a 2 db tojást,és ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. (ha tejjel és margarinnal készíted,akkor a tejet az olvasztott margarinhoz keverd).
Ráöntjük a burgonyára,összekeverjük...
Egy jénai tálat kikenünk margarinnal,megszórjuk zsemlemorzsával,és ebbe tesszük a tejszínes burgonyát.
Előmelegített sütőben (hideg rácsra tedd a tálat)200 celzius fokon először lefedve sütjük körülbelül fél órát.Utána fedő nélkül,és szép pirosra sütjük a tetejét.
Javíthatjuk sajttal. Tehetünk bele is és rá is.
Sülés után 15-20 percet állni hagyod,majd tortaszelet szerűen szeleteled.
Sült és rántott húsokhoz nagyon finom.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu