Gesztenyés tekercs

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
18 dkg sütőmargarin
10 dkg porcukor
1/2 cl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
1 kiskanál kakaó - a krémhez
25 dkg gesztenye massza
10 dkg porcukor
2 cl rum
1 kanál kókuszreszelék
1 Katica tortabevonó


Elkészítés:
A kekszet,a sütőmargarint,porcukrot,a rumot és a kakaót összedolgozzuk.A gesztenyét burgonyanyomón átnyomjuk,és jól kikeverjük a cukorral,a rummal és a kókuszreszelékkel.Egy konyharuhát bevizezünk,a kekszes massza felét ráhelyezzük és vízbe mártott késsel 20x15 cm-es téglalapra kinyújtjuk.Erre tesszük a gesztenyetöltelék felét és egyenletesen elkenjük.A konyharuha segítségével feltekerjük.Ugyanígy a másik rudat is.Rövid hűtés után az olvasztott csokoládéval bevonjuk.Másnapig hűtőben tartjuk és csak utána szeleteljük.


Karácsonyi sütinek csináltam először,de azóta is rendszeresen kéri a családom! :)

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu