Húsvéti kalács

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1/2 liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír
5 dkg cukor
1 mokkáskanál só


Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben egy kanál cukorral,a liszt közepében mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat a maradék cukrot,sót,olvasztott zsírt és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk.Másfélszeresére kelesztjük,majd lisztezett deszkára borítjuk és 3 részre osztjuk.Mindegyik cipót átgyúrjuk,majd hosszú rudakat formálunk belőle, ezeket összefonjuk és karikára formázva sütőlemezre helyezzük.Letakarva még 1/2 órát kelesztjük,majd megkenjük olvasztott zsírral és közepes tűznél szép pirosra sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu