Vegyes szárnyas pörkölt

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1-2 csirkeszárny
1 farhát
1/2 kg kacsanyak
1/4 kg zúza
lehet csirke és kacsa is
1-2 csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
2db paprika
2db paradicsom

pirospaprika
olaj


Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom,a paprikát felszeletelem és az olajjal világos sárgára dinsztelem,rászórom a pirospaprikát és ráhelyezem a húst.A paradicsomot is feldarabolom és hozzá keverem,sózom és annyi vízzel felöntöm, hogy éppen ellepje.A forráskor takarék lángra teszem, és lassú tűzön puhára főzöm.A levét, ha pótolni kell mindig csak kis mennyiségű vízzel,hogy ne főtt hús jellegű legyen a pörkölt.


Én galuskát adok hozzá,de a szarvacska,és orsó tészták is nagyon finomak! Jó étvágyat! :)))

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu