Nagymama foszlós buktája

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
75 dkg liszt
1 csg instant élesztő
2 ek cukor
5 dl tej
5 dkg olvasztott zsír
3 tojás sárgája
sűrű szilvalekvár a töltéshez


Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a tejet , a tojássárgáját, és lágy tésztává gyúrjuk. Ekkor adjuk hozzá az olvasztott zsírt, ettől lesz foszlós a tészta.Alaposan eldolgpzzuk vele, majd letakarva legalább 1 órát kelesztjük. 0,5 centi vastagra nyújtjuk, négyszögletes formákra vágjuk, majd szilvalekvárral töltjük. Feltekerjük, a végeit behajtjuk, szorosan egy kizsírozott tepsibe tesszük, és még 1 órát kelesztjük. Tojással megkenjük, közepesen forró sütőben pirosra sütjük.


Ne használjunk olajat vagy vajat a tésztához, a zsírtól lesz igazán foszlós a kelt tésztánk.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu