Gulyásleves

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/2kg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
1-2 sárga paprika
3 sárgarépa
3-4 petrezselyem
1 zellergumó
1-2 szál zeller zöldje
2 paradicsom
1/2 kg burgonya
olaj

pirospaprika
1 tojásból csipetke.


Elkészítés:
A lapockát felkockázzuk.A hagymát és a paprikát összevágjuk ,majd az olajon üvegesre pároljuk, rárakjuk a pirospaprikát és bele tesszük a húst,annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.A megtisztított zöldséget,répát,zellert fel daraboljuk és a zeller zöldjével együtt a levesbe rakjuk.A paradicsomot cikkekre vágva szintén a levesbe tesszük.A húst puhára főzzük a zöldségekkel, majd a burgonyát tisztítás után felkockázzuk és hozzárakjuk a már majdnem kész leveshez.A burgonyával még főzzük 1/2 órát, aztán 1 tojásból készült csipetkét főzünk bele.


A gulyást készíthetjük, különböző húsokból,sertés tarja,comb,tyúkból is nagyon finom!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu