Savanyított mézes paprika

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Egy 5 literes üveghez:2.5 kg vastag húsú sárga paprika
8 dkg só
5 kanál méz
10 kanál cukor
1 kávéskanál borkénpor
2 dl 20%-os ecet
10 szem egész bors
mustármag
kapor
torma
tetszés szerint
2l víz


Elkészítés:
A paprikát alaposan megmossuk, egy 5 literes üvegbe szépen berakjuk. A vízben elkeverjük a mézet,cukrot,sót,ecetet, és a fűszereket is belerakjuk.A tormát szálanként a paprika mellé, az üveg falához beszúrjuk és ráöntjük hidegen az elkészített levet.A borként a tetejére szórjuk és celofánnal lekötjük.


Nagyon finom, és még mindig sárga a tavalyi paprikám!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu