Bedobós savanyúság télire

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 liter víz
1.5 literes 10%-os ecet
1 kg cukor
18 dkg só
1 csomag szalicil
4 dkg borkénpor
10 babérlevél
10 meggyfa levél
2 evőkanál egész bors
2 evőkanál mustármag
2 szál torma
1 csokor kapor
uborka
paprika
zöld paradicsom
gyöngyhagyma
és miden ami savanyúságnak jó az eltevéshez


Elkészítés:
A vízben hidegen elkeverjük a sót,cukrot,ecetet,szalicilt és a borkénport.A többi hozzávalót is belerakjuk és egy 20 l edényben aminek van fedele beleöntjük.Az így elkészített lébe folyamatosan rakhatjuk bele a savanyítani valókat.Ha megtelt, 2-3 hét múlva fogyasztható a savanyúság.


Én cukkinit,és kis dinnyét is raktam már bele,nagyon finom!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu