Erdélyi káposzta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 tk pirospaprika
30 dkg rizs

bors
5 dl tejföl


Elkészítés:
A savanyú káposztát kevés vízben megpárolom, a rizst megfőzöm. A hagymát olajon megpárolom, ráteszem a pirospaprikát és a húst, sózom, borsozom, kevés vizet adok hozzá, és pörköltet főzök belőle, amit a végén a zsírjára sütök. Egy tűzálló tálat kiolajozok, belerétegezem a hozzávalókat: alulra káposzta, erre rizs, majd a pörkölt, addig folytatom, amíg van az alapanyagokból,a tetején mindenképpen káposzta legyen. A tejfölt a tetejére simítom, majd forró sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütöm.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu