Párolt csirkecomb petrezselymes burgonyával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
egész csirkecomb

ételízesítő
majoranna
fokhagyma
étolaj
sült csirke fűszersó.
Köret: burgonya
kevés víz

ételízesitő
pici olaj
apróra vágott zöld petrezselyem


Elkészítés:
A csirkecombot a fenti fűszerekkel feltesszük főni annyi vizben épp hogy ellepje. Amikor kezd puhulni akkor apróra vágott fokhagymával megszórjuk, majd egy pici étolajat öntünk rá és megszórjuk csirke fűszersóval. Ezek után készre pároljuk, illetve sütjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. Egy lábasban feltesszük és kb egy dl vizet öntünk rá, hagyjuk párolódni. Ezek után sózzuk, ételízesítőt, és pici olajat is teszünk hozzá, a legvégén amikor megpuhult apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Bármilyen savanyúsággal tálalhatjuk.


Nagyon egyszerű és hamar készen van, számomra igazán finom és laktató.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu