Csokiba mártott eper, fagyival

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 főre 10 db eper
csokimáz:3 evőkanál kakaó
3 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
diónyi vaj
1 gombóc fagyi


Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk,lecsurgatjuk és a csumájával együtt, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy lehűljön.A csokimázat elkészítjük,a kakaót,cukrot,vizet felforraljuk,majd a tűzről levesszük és hozzá adjuk a vajat.Az eper csúcsát a csokimázba mártjuk,egy tányérra rakjuk és megvárjuk míg megdermed.Lehetőleg fehér tányérra,amin tálaljuk majd a desszertet,a maradék csokimázból szabálytalan köröket csurgatunk.Az epret ráhelyezzük a tányérra, majd a közepébe 1 gombóc fagyit rakunk,amire szintén rakunk a csokiból tetszés szerint.


Nagyon finom, hideg desszert nyáron! JÓ ÉTVÁGYAT!!!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu