rebarbarás-szilvás tönkölypiskóta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
8 tojás
8 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
6 ek nyírfacukor
1 tk szódabikarbóna
20 dkg rebarbarakompót
10 dkg szilvabefőtt
1 tk fahéj
1 kk gyömbér
1 kk őrölt szegfűszeg


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a fűszerekkel és a szódabikarbónával elkevert lisztet.Óvatosan összeforgatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a rebarbarabefőttet, és az előzőleg felaprított szilvákat. Közepesen meleg sütőben aranyszínűre sütöm.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu