Fahéjas rebarbarabefőtt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 kg rebarbara
víz
60 dkg cukor
egész fahéj


Elkészítés:
A rebarbarát megmossuk, ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk. Belerakjuk a befőttes üvegekbe, felöntjük vízzel, utána a vizet egy edénybe visszaöntjük, és lemérjük,hány liter lett.Literenként 20-25 dkg cukorral szirupot főzünk, visszaöntjük a rebarbarára, fahéjat reszünk mellé(ízlés szerint szegfűszeget is lehet).Lezárjuk az üvegeket,egy nagy lábosban kidunsztoljuk,(a gyöngyözéstől számított 20 percig főzzük), az edényben hagyjuk kihűlni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu